Rambo: First Blood Part 2 (1985)

  Vietnam-veteranen John Rambo bliver løsladt fra fængslet mod at tage tilbage til Vietnam for at opstøve amerikanske krigsfanger.


  TYNDTSLIDT ACTION

  Sammenhængende film:
  First Blood (1982)
  Rambo: First Blood Part II (1985)
  Rambo III (1988)
  Rambo (2008)

  Efterfølgeren til den ganske overbevisende "First Blood" er en jævnt hen jammerlig tyndslidt omgang action, hvor klichéerne drukner i utroværdige scener og fesent skuespil.
   

  En smuttur til junglen

  Vietnam-veteranen John Rambo tager imod et tilbud om en "smuttur" tilbage til junglerne. Her skal han forsøge at opspore amerikanske krigsfanger, men det viser sig, at den største fjende skal findes i egne rækker - på det magtfulde kontor.

  Smil på læberne
  Stadig med saftig action nok til at underholde og frembringe smil på læberne. Der er dog langt imellem, at scenerne virkelig overbeviser. Som hovedregel synes de vilde jungle-ture og vældige eksplosioner i bedste fald ubehjælpsomme.
   

  Stallone ingen hindring

  Det er ingen nyhed, at Sylvester Stallone ikke ligefrem er verdens største skuespiller, men det generer såmænd ikke så gevaldigt meget i filmens store spil. Så længe han ikke åbner munden, går det faktisk nogenlunde.
   

  Bombastisk underlægning

  Der er skruet lovligt bombastisk op for Jerry Goldsmiths soundtrack. Ikke mange øjeblikke passerer musikløse forbi, og det er ikke overraskende en kende anstrengende.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1985, USA, Action, Thriller, 96 min.

  Dansk titel: Rambo: First Blood Part 2
  Instr: George Pan Cosmatos Prod: Buzz Feitshans Manus: Sylvester Stallone, James Cameron Baseret på: historie af Kevin Jarre Foto: Jack Cardiff Klip: Larry Bock, Mark Goldblatt, Mark Helfrich, Gib Jaffe, Frank E. Jimenez Mus: Jerry Goldsmith
  Priser
  • AAN - Bedste lydeffektsklipning