Korsveje (2012)

  Tre ensomme skæbner må grufuldt meget igennem i tre uafhængige, hårrejsende københavnerfortællinger.


  KNIVSKARPE GYS

  Denne 26 minutter lange kortfilm, der består af tre små historier, er produceret helt uden midler og kalder sig selv for en ’undergrundsgyser’.
   

  Elegant

  Det er altså frivillige kræfter og rendyrkede filmentusiaster - krydret med lidt oplæsning af Henning Jensen - der står bag, og når man har dét i baghovedet, er "Korsveje" en mere end elegant oplevelse.

  Fokus på ensomhed
  Med fokus på ensomhed midt i Københavnerpulsen bevæger de tre historier sig finurligt ind under huden og får således et væsentligt psykologisk aspekt med sig i de meget forskelligartede gys. Manden bag filmen, Daniel Bødker Sørensen, har en veludviklet sans for, hvordan den mest heftige dramatik kan bygges op for meget små midler.

  Overraskelser
  Og det er centralt i oplevelsen af filmen: en art professionalisme i det amatøriske snit, hvor tilskueren føler sig langt mere overrasket end det måske er tilfældet i konventionelt filmede gysere. Bedst i den lille antologi er de to første historier. "Jeg er hos dig" indrammer flot og hårrejsende ensomheden og mørke krybekældre i en skævt tænkt visuel formidling.

  Koldsvedshelvede
  Den anden historie, "Bånd 001", tager et sofistikeret afsæt i nabostøjens koldsvedshelvede, som så mange storbyboere oplever den, når de bliver vækket midt om natten. Den subjektive oplevelse gennem ’hjemmevideooptagelserne’ hjælper til at sætte en klaustrofobisk kasse om hovedpersonens helvede. "For evigt" afrunder antologien i en noget mere visuelt konstrueret stil, hvor form og fravær af farver er mere fremtrædende end det synes rigtigt nødvendigt.

  Forvanskede temaer
  Musikken har sine øjeblikke af al for vulgær dominans. Daniel Bødker Sørensen veksler mellem genrer og udvander former ved bl.a. at forvanske baroktemaer i en ikke altid lige vellykket sammenstilling.
   

  Raffineret lyssætning

  Raffineret i sin lyssætning, et af filmens stærkeste visuelle kort - og fint sammenbundet af Henning Jensens tryllebindende professionalisme. I betragtning af at der er tale om amatørskuespillere har denne ’undergrundsproduktion’ også på dette felt et niveau langt over, hvad man havde turdet håbe på.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, Danmark/KortDok, Gyser, Thriller, 26 min.

  Dansk titel: Korsveje
  Instr: Daniel Bødker Sørensen Manus: Daniel Bødker Sørensen Foto: Daniel Bødker Sørensen Klip: Daniel Bødker Sørensen