Palme (2012)

  Portræt af Sveriges både elskede og hadede socialdemokratiske statsminister gennem mange år.


  ELSKET & HADET

  Rolig, afbalanceret og indsigtsfuld dokumentarfilm om Nordens største politiske personlighed i nyere tid. "Palme" giver et stærkt og grundigt indblik i politikerens liv og de mange omstændigheder, der gjorde ham både elsket og hadet over hele kloden.

  Rørende nostalgi
  For dem, der levede under Olof Palme, og oplevede hans stærke personlighed og fredselskende sjæl, er filmen et nostalgisk og rørende strejf af noget, der aldrig kommer tilbage. Og for dem der måtte være uvidende om Palmes eksistens, er filmen ikke mindre rørende og samtidig en øjenåbner på mange plan.

  Rolig spejling
  Palme var en unik politiker og en stålsat personlighed. Filmen indfanger og spejler i en grundlæggende rolig tone den rolige mands indædte kamp for fred og lighed i et tiltagende kommercielt og forbrugsorienteret samfund.
   

  Perspektiverende interviews

  En lang række politikere, venner og familiemedlemmer interviewes og er med til at perspektivere Palmes liv. Benny Anderssons musik er inspireret af gamle svenske folketoner; generelt må man siges, at musikken er smuk men sine steder med fordel kunne have været begrænset yderligere.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2012, Sverige, Dokumentar, Biografi, 105 min.

  Dansk titel: Palme
  Instr: Kristina Lindström Prod: Fredrik Heinig Manus: Kristina Lindström, Maud Nycander Foto: Magnus Berg, Anders Bohman Klip: Nils Pagh Andersen, Andreas Johnson, Hanna Lejonqvist Mus: Benny Andersson
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation