Oz [3] (1999)

  Indsatte og ansatte på et maksimalt sikret amerikansk fængsel kæmper for at finde mening med tilværelsen bag mure og tremmer.


  FÆNGSLENDE [3]

  Sammenhængende i serien:
  Oz [1] (1997)
  Oz [2] (1998)
  Oz [3] (1999)
  Oz [4] (2000)
  Oz [5] (2002)
  Oz [6] (2003)

  Niveauet af fængslende fængselsdramatik holdes også gennem tredje sæson af "Oz", hvor der for første gang for alvor kommer kød på intrigerne blandt fængslets ansatte.

  Gennemarbejdet

  Ikke at det på nogen måde stjæler billedet. Serien er et fascinerende gennemarbejdet stykke gesamt-dramaturgi, der tildeler alle centrale personer lige væsentlige hoved- eller sidehistorier.

  Levendegørelser
  Men inddragelsen af personalets sjæleliv eller mangel på samme tilfører ikke overraskende serien en anden vinkling og dimension, der også levendegør de mange indsattes vanvittige historier.

  Livets foranderlighed
  Tredje sæson lykkes også flot med at fortælle historien om livets foranderlighed, som det gør sig gældende selv bag tremmer. Intet er sikkert i tilværelsen, og personer skifter karakter, tro eller partner i den hermetisk tillukkede fængselsverden.

  Meget højt niveau
  Præstationerne bland skuespillerne er meget stabile og bidrager med imponerende højt niveau til seriens nærved totale troværdighed. Enkelte roller stikker stadig ud som særligt interessante.
   

  Øget brug af musik

  Man oplever i sæsonen en tendens til øget brug af musik i tilspidsede situationer, grænsende til et niveau, hvor bremserne skal slås i, for at det ikke udvikler sig til kvælende snarere end kærtegnende.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023