Oz [3] (1999)

  Indsatte og ansatte på et maksimalt sikret amerikansk fængsel kæmper for at finde mening med tilværelsen bag mure og tremmer.


  FÆNGSLENDE [3]

  Sammenhængende i serien:
  Oz [1] (1997)
  Oz [2] (1998)
  Oz [3] (1999)
  Oz [4] (2000)
  Oz [5] (2002)
  Oz [6] (2003)

  Niveauet af fængslende fængselsdramatik holdes også gennem tredje sæson af "Oz", hvor der for første gang for alvor kommer kød på intrigerne blandt fængslets ansatte.

  Gennemarbejdet

  Ikke at det på nogen måde stjæler billedet. Serien er et fascinerende gennemarbejdet stykke gesamt-dramaturgi, der tildeler alle centrale personer lige væsentlige hoved- eller sidehistorier.

  Levendegørelser
  Men inddragelsen af personalets sjæleliv eller mangel på samme tilfører ikke overraskende serien en anden vinkling og dimension, der også levendegør de mange indsattes vanvittige historier.

  Livets foranderlighed
  Tredje sæson lykkes også flot med at fortælle historien om livets foranderlighed, som det gør sig gældende selv bag tremmer. Intet er sikkert i tilværelsen, og personer skifter karakter, tro eller partner i den hermetisk tillukkede fængselsverden.

  Meget højt niveau
  Præstationerne bland skuespillerne er meget stabile og bidrager med imponerende højt niveau til seriens nærved totale troværdighed. Enkelte roller stikker stadig ud som særligt interessante.
   

  Øget brug af musik

  Man oplever i sæsonen en tendens til øget brug af musik i tilspidsede situationer, grænsende til et niveau, hvor bremserne skal slås i, for at det ikke udvikler sig til kvælende snarere end kærtegnende.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Drama, Krimi, Romantik, Fængselsfilm, Homoseksuelt tema, 445 min.

  Dansk titel: Oz [3. sæson] (tvs)
  Instr: Darnell Martin, Nick Gomez, Matt Dillon, Keith Samples, Chazz Palminteri, Steve Buscemi, Terry Kinney, Adam Bernstein, Barbara Kopple Prod: Tom Fontana, Barry Levinson Manus: Tom Fontana Foto: Jean de Segonzac Klip: Cindy Mollo Mus: Dave Darlington, Steve Rosen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation