Nazis at the Center of the Earth (2012)

  Et forskerhold i Antarktis bliver slemt overraskede, da det viser sig, at fremtrædende nazister er levende døde under isen.


  NAZI-C-FILM

  Dette er en eksotisk filmoplevelse, som man næsten kun kan tabe underkæben i selskab med: ikke så meget fordi historien er fascinerende langt ude - men mere fordi, filmen sætter en ære i at være så dårlig som muligt.

  Negativ selvhævdelse
  Det er også denne negative selvhævdelse, der gør dette nazigys bare en anelse interessant. De mere end tydeligt elendige "kulisser", det aparte kunstigt stive skuespil og de ekstremt overdrevne gys former en c-film med uslebne kanter. Et forskerhold i Antarktis er ved at tage prøver på isen, da de pludselig bliver passet op af gasmaskeklædte genfærd i nazi-uniformer. Og nazisterne er ikke venligt stemte.

  Kød på skalpellen
  Under isen har fremtrædende afdøde nazister som Adolf Hitler og Josef Mengele indrettet en slags koloni, hvor de kan fortsætte deres tilbøjeligheder i ro og mag. Og nu får Mengele endelig kød på skalpellen, da forskerne melder sig ufrivilligt på operationsbordet!

  Det hæslige æstetik
  Filmen er jammerligt ringe - men ikke helt på den pinlige måde. Der ligger en tydelig fascination af det hæsliges æstetik til grund for det eksklusivt grimme design, og for dét indkasserer filmen sin ene stjerne.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, USA, Gyser, Action, Science Fiction, Zombiefilm, 89 min.

  Dansk titel: Nazis at the Center of the Earth
  Instr: Joseph J. Lawson Prod: David Michael Latt Manus: Paul Bales Foto: Alexander Yellen Klip: Rob Pallatina Mus: Chris Ridenhour
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation