Eden (2012)

  En asiatisk teenagepige kidnappes og udnyttes som sexslave i et organiseret amerikansk netværk, hvorfra flugt synes umulig.


  SEXSLAVENS HISTORIE

  Grov, barsk og hudløs genfortælling af virkelige begivenheder fra Guds eget land: en asiatisk amerikanerpige kidnappes og udnyttes som sexslave i et organiseret netværk. Pigen er en blandt mange, som bagmændene har håndplukket på baggrund af kundegrundlagets præferencer: ulovligt unge teenagere.

  Flugt er umulig
  Flugt er umulig. Alle pigerne har en fodlænke om anklen, og overvågningen er total. Men hovedpersonen lægger alligevel en plan efter at have været sexslave i mere end et år.

  Nærmere helvede
  "Eden" er selvfølgelig i sin titel lodret ironisk. Pigernes oplevelser er selvfølgelig langt nærmere helvede. Men hovedpersonens kaldenavn i den nye ’tjans’ er netop "Eden" - til de fleste kunders ophidselse. Filmen lykkes flot i formidlingen af det jernarmeret tungt ’socialrealistiske’. Der er betagende langt mellem løftede pegefingre og amerikansk moralisering.

  Det personlige helvede
  I stedet fokuseres på det personlige helvede i det vanvittige fangenskab, hvor pigernes tvungne underkastelse og bagmændenes koldblodighed serveres i en ærlig og nødvendigt kompromisløs tone.

  Mange scener er fritaget for musik; så meget desto mere autenticitetsfølelse. Og skuespillet er nuanceret og fuld af indlevelse i de krævende roller.

  Funklende spil
  Blandt bagmændene imponerer både garvede Beau Bridges og unge Matt O’Leary, mens Jamie Chung funkler i det glade vanvid i filmens hovedrolle  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, USA, Thriller, Krimi, Drama, Teenagere, 98 min.

  Dansk titel: Eden
  Instr: Megan Griffiths Prod: Jacob Mosler, Colin Harper Plank Manus: Rick Phillips Jr. Foto: Sean Porter Klip: Eric Frith Mus: Jeramy Koepping, Joshua Morrison
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation