3:10 to Yuma (1957)

  En fattig kvægavler hyres til at holde opsyn med en notorisk bandit. Men bandittens håndlangere har en plan.


  LET TEATRALSK STILSTAND

  Sammenhængende film:

  3:10 to Yuma (1957)

  3:10 to Yuma (2007)

   

  Der er uden tvivl noget dragende over dén ro, instruktør Delmer Daves formidler dette urklassiske westernmateriale med. Her sker ikke ret meget, og således er fokus mere på alt det, der udspiller sig mellem linjerne – eller rettere på det mentale spil, som banditten Ben Wade udsætter rancheren Dan Evans for.

   

  Hårdt tiltrængt honorar

  For at tjene hårdt tiltrængte $200 takker kvægavleren Dan ja til at holde opsyn med den eftersøgte bandit... mens de venter på 3:10-toget, der kan fragte Ben Wade mod civilisationens retforfølgelse.

   

  Kræver fuld opmærksomhed

  Men som de sidder der på et hotelværelse på anden sal, sker der mange ting, der kræver Dans fulde opmærksomhed. Også selvom det er ham, der har en riffel. Til gengæld har Ben snarrådigheden... og en række håndlangere på vej.

   

  Ro bliver til stilstand

  Roen i fortællestilen bliver uheldigvis til stilstand, og i denne mangel på luftfornyelse opleves både spillerne og situationerne tilnærmelsesvis som teatralske. Godt pumpet med kunstig gødning i form af George Dunings tilbagetrukne, men alligevel konstante underlægningsmusik.

   

  Magiske sort/hvide stemninger

  Frirum fra den manglende intensitet (så stærkt som den ellers er forsøgt fremelsket i kammerspillet mellem Dan og Ben) findes i de smukke sort/hvide udendørsoptagelser, der indfanger magiske stemninger.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024