Murder of Innocence (1993)

    En nygift mand erfarer på den hårde måde, hvordan hans kones dybt psykotiske væsen langsomt, men sikkert tager overhånd.


    I VANVIDDETS VOLD

    Den vaskeægte, virkelige historie om barnemordersken Laurie Wade genfortælles hér på "bedste" amerikanske tv-vis: Wade er nygift og tilsyneladende ganske tilforladelig og sød. Men det ændrer sig snart, og ægtemanden Matthew kan kun se måbende til, i takt med at Lauries psykotiske vanvid bliver mere og mere udtalt. Det ender galt!

     

    Det "glade" vanvid

    Det "glade" vanvid er der åbenbart ikke rigtig nogen, der vil tage alvorligt. Lauries konfliktsky forældre forklejner symptomerne, en nytilknyttet psykiater er mere vattet end et par udtjente ørepropper, og politiet fejer Matthews bekymringer hen.

     

    Potentielt æggende

    Altsammen potentielt æggende hårrejs fra det virkelige liv, men ikke ret meget af hverken konkret eller ukonkret vanvid bider fra sig i erfarne Tom McLoughlins tv-iscenesættelse. Hertil er indpakningen alt for overfladisk, den grimt komponerede underlægningsmusik alt for udspartlende, skuespillet alt for rutinepræget, og indsigten i Lauries psykoser alt for sporadisk.

     

    Utilregnelig kvinde

    Pænt besat på rollelisten, men som nævnt uden ret meget bid. Valerie Bertinellis hovedrollepræstation har potentialet til at brage igennem i en flagrende utilregnelig rolle. Men det lykkes aldrig filmen at få sine tilskuere til helt at tro på hendes vanvid.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024