Imprint (2006)

    En amerikaner vender i 1800-tallet tilbage til Japan for at finde sin elskede, men erfarer, at hun har været underkastet umenneskelige lidelser.


    BESTIALSK STILSTAND

    Japanske Takashi Miikes indspark til "Masters of Horror"-serien oplevedes i 00'erne åbenbart som ekstremt frastødende, at det blev forbudt at vise den på tv i USA.

     

    Lader vente på sig

    Og der er da også glimt af det grænseoverskridende i den timelange episode, men det lader omvendt godt nok vente på sig – og så er det alt altså andet lige virkelig heller ikke værre.

     

    Ingen rørstrømske gensynsscener

    Billy Drago er amerikaneren Christopher, der engang i 1800-tallet rejser tilbage til Japan for at genfinde sin elskede. Men i stedet for rørstrømske gensynsscener, erfarer Christopher bl.a. via genfortællinger, at hans elskede har været igennem et helt absurd pinselshelvede.

     

    "Forbudt for tv"

    Med lidt god vilje opleves "Imprint" som grænse-søgende, men (for den inkarnerede gyserbetragter) ikke i ret høj grad som ligefrem "forbudt for tv". Langt størstedelen af episoden er nærmest decideret kedelig i en yderst handlingsknap, men til gengæld formmæssigt overdreven indpakning.

     

    Aparte visuelle ideer

    Her er således masser af kvælende musik og masser af farver og aparte visuelle ideer. Spædbarns-indslaget er lidt groft sagt episodens eneste reelt mindeværdige idé.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, USA, Gyser, 63 min.

    Dansk titel: Imprint
    Instr: Takashi Miike Prod: Bo Altherr, Fumio Inoue, Jennie Lew Tugend, Lisa Richardson Manus: Daisuke Tengan Baseret på: romanen "Bokkê, kyôtê" af Shimako Iwai Foto: Toyomichi Kurita Klip: Yasushi Shimamura Mus: Kôji Endô
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation