Inhale (2010)

  Et ægtepar søger desperat efter et sæt nye lunger til deres dødssyge datter. Det bringer dem over grænsen til Mexico.


  UDTVÆRET MELOTHRILLER

  Ubegribeligt ligegyldig dramathriller, om end flot filmet og stjernespækket. Islandske Baltasar Kormákur har skruet helt op på snart sagt alle melodramatiske – og tilsvarende usandsynlige – actionknapper, når det kommer til, hvad hr. og fru Stanton vil gøre for at redde deres lille lungesyge datter.

   

  Et farligt organmarked

  Da der ikke lige er et sæt nye lunger på køl til poden, må Stantons modvilligt ud på det sorte marked i Mexico. Men det skal snart vise sig, at også markedet for menneskelige organer vogtes og forsvares, som var det hardcore drugs, så missionen er langt fra ufarlig.

   

  Dybt uvedkommende

  Dermot Mulroney, Rosanna Arquette, Diane Kruger og Sam Shepard pryder rollelistens top, men det er ikke ligefrem, fordi originaliteten i de skrevne begivenheder trykker. I det hele taget er "Inhale" dybt uvedkommende, ultrastøjende (med nærved konstant pumpende musik) og helt igennem præget af venstrehåndsarbejde.

   

  Fotograferingen redder

  Óttar Guðnasons fotografering er primært redningsplanken: Hér er der i det mindste en ambition om at skabe noget stemning – modsat plottets gumpetungt udvandede struktur. Billederne er både lækkert filtreret, og der er en fin teknisk timing i de tiltagende tempofyldte scener.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024