The Endless (2017)

  To voksne brødre vender tilbage til den sekt, hvor de voksede op som børn. Men det kan vise sig særdeles farligt.


  MYSTIK I BUSHEN

  Se hellere: The Sacrament (2013)

   

  Instruktører, hovedrolleindehavere, manusforfattere, fotografer og klippere, Justin Benson og Aaron Moorhead, sætter her en omgang mystik meget i svingninger, at dimensionerne på, hvad, der er op og ned, ikke længere kan genkendes.

   

  En mystisk lydoptagelse

  De spiller "sig selv" (i hvert fald med samme fornavne) som brødrene Aaron og Justin, der efter at have modtaget en mystisk lydoptagelse beslutter sig for at genopsøge den UFO-sekt, de voksede op i som børn.

   

  En farlig udflugt

  Meget har ændret sig, men mystikken er tiltaget, og det kan meget vel vise sig at være decideret farligt at færdes rundt i. For hvad er det egentlig, der foregår med 2 1/2 måner på himlen og en mærkelig membran, som det åbenbart er muligt at træde ind og ud ad? Vi lader svaret blafre i grænselandet.

   

  Vil mere, end den kan favne

  "The Endless" lider under, at den vil meget mere, end den kan favne. Til gengæld udebliver den røde tråd næsten totalt, og det skaber en mærkværdigt ustruktureret og tiltagende ikke-opslugende filmoplevelse.

   

  Ikke muligt at få en tanke indført

  Persongalleriet fanger aldrig, det sarte "mere mellem himmel og jord"-grundtema opleves som villet, og så er der det med musikken: Nærved hele dynen er smurt ind i evindelig brummen, snurren og skalaer op og ned, så det ikke er muligt selv at få en tanke indført.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2017, USA, Drama, Fantasi, Gyser, 111 min.

  Dansk titel: The Endless
  Instr: Justin Benson, Aaron Moorhead Prod: Justin Benson, Thomas R. Burke, David Lawson Jr., Aaron Moorhead, Leal Naim Manus: Justin Benson Foto: Aaron Moorhead Klip: Justin Benson, Michael Felker, Aaron Moorhead Mus: Jimmy LaValle