Death Warrant (1990)

  En nævenyttig betjent sættes bag tremmer som en del af jobbet: Han skal finde ud af, hvorfor der begås så mange mord i fængslet.


  FESEN I ALLE FACETTER

  En blandt mange primitive produktioner op gennem 80'erne og 90'erne, der lukrerede på actionbøf-bølgen, hvor Jean-Claude Van Damme var en af de fremmeste frontfigurer.

   

  En hård kamp

  Iklædt rollen som storbybetjenten Louis Burke må Van Damme kæmpe ekstra hårdt: Han sættes bag tremmer som et led i at opklare, hvorfor et fængsel er så plaget af mord og generel ødelæggelse. Og Burke får mere, end han kom efter – det bliver nemlig personligt!

   

  Fesen i alle facetter

  "Death Warrant" er fesen i alle fortællingens facetter. Teknisk jammerlig, grænsende til det ynkelige, med et manus med færre hjerneceller, end der er fingre på en gennemsnitlig menneskehånd – og så er der skuespillet... jøsses!

   

  En vis valuta

  Når alt dette er sagt, er det vel vidende, at film som "Death Warrant" jo ikke skal tages så seriøst. Og som produkt på action og fængselsspænding ydes der da også en vis form for valuta, omend værdiløs i sammenligning med det meste andet, der beskæftiger sig med samme emner.

   

  Teknisk uambitiøs

  89 minutter føles som tre timer. Måske især fordi, filmen er så teknisk uambitiøs – men også fordi, Gary Changs hysteriske underlægningsmusik sætter trommehinderne på en uoverkommelig prøvelse fra ende til anden.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024