Don't Tell a Soul (2020)

    Et par teenagebrødre havner i uføre efter et bræk. Den vagt, der jager dem, falder i et dybt hul. Hvad siger samvittigheden?


    UDTVÆRET

    "Fesen" er nok et af de første ord, der dukker op, når man skal beskrive "Don't Tell a Soul". For rent ud sagt er dette venstrehåndsarbejde helt ude, hvor både manuskript-, instruktør- og skuespillerkræfterne ikke slår til – eller rettere ikke får lov til at slå til.

     

    Som nat og dag

    Teenagebrødrene Joey på 14 og Matt på 19 er som nat og dag. Joey er den følsomme, mens Matt er rå og kontant. De bor sammen med deres meget syge mor (Mena Suvari i en udtalt udtværet birolle), og det lykkes Matt at overtale lillebror til at begå et bræk, så de kan spytte i kassen og hermed hjælpe moren i behandling.

     

    En pærelet opgave...

    Det er pærelet: Efter sigende gemmer der sig tusindvis af dollars lettilgængeligt i en dement kvindes afsondrede hjem. Men på vejen derfra går det alligevel galt: Dén vagt, der sætter efter brødrene, styrter i et meget dybt hul. Hvad siger samvittigheden? Den skal vise sig meget forskellig hos brødrene.

     

    Uden den mindste form for indlevelse

    Manuskriptet er usselt ringe, og replikkerne serveres uden den mindste form for indlevelse – selv fra de etablerede kræfter Mena Suvari og Rainn Wilson (guderne skal vide, hvordan de har fundet vej til dette projekt.)

     

    Driver ned ad væggene

    Det hele er, så det driver ned ad væggene. Alt er stereotypt og utroværdigt. Hvad der redder "Don't Tell a Soul" helt fra smeltedøden er det trods alt teknisk duelige produktionsdesign og en lille serie fint fotograferede forstads-stemninger.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Thriller, Drama, Teenagere, Coming of Age, 83 min.

    Dansk titel: Don't Tell a Soul
    Instr: Alex McAulay Prod: Chris Mangano, Merry-Kay Poe Manus: Alex McAulay Foto: Guillermo Garza Klip: Ben Baudhuin Mus: Joseph Stephens
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation