Maximum Risk (1996)

    En fransk betjent erfarer, at han har en identisk tvillingebror i USA. Men han er netop dræbt, og betjenten forsøger nu at kæmpe mod den russiske mafia for at finde ind til kernen af affæren.


    ACTION-VELTIMET NONSENS

    Det er ikke første gang, vi ser Jean-Claude Van Damme spille en ukendt-tvillinge-dobbeltrolle – se bare Double Impact (1991) – men i "Maximum Risk" dør den ene identiske tvilling i filmens fede, hæsblæsende anslag i en energisk biljagt gennem smalle, franske gyder. Altså sker det "fantastiske" kun i et enkelt glimt, at to gange Van Damme står undrende over for hinanden!

     

    Fatal liv- og død-kamp

    Van Dammes primære karakter er således den franske betjent, Alain Moreau. Han er på besøg i New York, men kastes meget hurtigt ind i en fatal liv- og død-kamp, da han vikles ind i den lokale russiske mafia, der har et horn i siden på ham (eller rettere hans nu afdøde tvillingebror.)

     

    Skånselsløs mafia

    Moreau får tiltrængt opbakning af tvillingebrorens kæreste, Natasha Henstridges Alex. Til at begynde med forstår hun ikke, at det er en helt anden mand, hun møder – end ikke, da de når til rælingen af skibsbriksen. De må sammen tage benene på nakken for ikke at blive de næste ofre for den skånselsløse mafia.

     

    I den tynde ende

    Larry Fergusons manuskript er afgjort i den tynde ende, hvor særligt replikkerne, men også arketyperne skriger til himlen. Men kompensationen får vi så alt rigelig gennem instruktør Ringo Lams fabelagtigt æggende action, der er koreograferet og timet, så det er svært at holde begejstringens små hvin tilbage. Det er bare genre-underholdning af bedste skuffe, også selvom fortællestilen er heksekedel-overtændt i alle facetter. Netop til 90'er-Van Damme-action skal der bare skrues max op.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024