Double Impact (1991)

    Et muskuløst tvillingepar har aldrig kendt til hinandens eksistens. 25 år efter deres adskillelse bringes de sammen i Hong Kong. Mission: Hævn over drabet på deres forældre dengang.


    VAN DAMME DOUBLE TROUBLE

    Noget så sprødt som en dobbeltrolle til muskelbundtet Jean-Claude Van Damme... I "Double Impact" spiller han tvillingebrødrene Chad og Alex, der i 25 år ikke har kendt til hinandens ekistens. Men det ændrer deres "adoptiv-onkel", Geoffrey Lewis' Frankie, på ved at føre dem sammen i Hong Kong. Og da brødrene erfarer, at deres forældre blev myrdet 25 år tidligere, går de sammen om en storstilet – og farlig – hævnaktion.

     

    Ikke de store omfavnelser

    Chad og Alex har samme svært muskuløse kropsbygning, men de er i øvrigt meget forskellige. Den ene er lidt "sart og følsom" (og går på et tidspunkt sågar i lyserøde shorts!), den anden hårdtslående, kynisk og cigarrygende. Så det er ikke de store omfavnelser, der præger billedet til at begynde med. Snarere hån og latterliggørelse. Men det kan jo være, at den fælles mission ændrer på dét billede...

     

    Kampsportens epicenter

    "Double Impact" hensætter tidstypisk sin handling til Hong Kong – kampsportens epicenter. Så får man samtidig også en "anderledes" kulisse, som dobbelt-Van Damme kan boltre sig i. Men det er ikke i valget at locations, at actionfilmen henter sine få opture.

     

    Fedt klimaks

    Faktisk skal vi helt hen til klimaks, før der rigtig sparkes røv i ansigtshøjde – for nu at bruge kampsportens terminologi. Her kravler Van Damme høj til vejrs i en kran efter en åleglat Hong Kong-skurk, og så kommer der endelig lidt (fotografisk) perspektiv på begivenhederne.

     

    Van Damme Double Trouble

    Manuskriptet er outreret tåbeligt, typegalleriet endnu mere idiotisk, end vi er vant til fra genren, og ind imellem tangerer det hele det reelt ubehjælpsomme. Men underholdningen er bare hjemme, alt til trods, i denne Van Damme Double Trouble, som belgieren også selv har koskrevet, koproduceret og leveret kampkoreografi til.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1991, USA, Action, Krimi, 110 min.

    Dansk titel: Dobbelt slagkraft
    Instr: Sheldon Lettich Prod: Ashok Amritraj, Paul Michael Glaser, Jean-Claude Van Damme Manus: Sheldon Lettich, Jean-Claude Van Damme Foto: Richard H. Kline Klip: Mark Conte Mus: Arthur Kempel