The Pick-up Artist (1987)

    21-årige Jack har sat sit skørtejageri i system. Men han ændrer kurs, da han møder 19-årige Randy, der kæmper med en mafiagæld.


    SØDE SAGER

    Jævnt vellykket romantisk komedie, der trods både sødladne og tåbelige slagsider leverer en vare, det er værd at bruge behageligt komprimerede 80 minutter på. Og så er der Robert Downey Jr., der overstråler alt og alle med en pragtpræstation som skørtejægeren Jack.

     

    Damer sat i system

    Jack har sat sine mange damer i system. Faktisk løber han kækt hen til hver eneste lækkerbisken, han spotter i New Yorks gadebillede. Og hver gang fyrer han den samme labre floskelrække af. Nogle bider på, andre ikke.

     

    Charmerende på en ny måde

    Men rækken af non stop-flirts stopper, da Jack render ind i Molly Ringwalds museumsguide, Randy Jensen. Hun er charmerende på en ny måde, og selvom det viser sig, at hun hænger på en gæld til mafiaen (under ledelse af Harvey Keitels nådesløse Alonzo), bliver Jack alligevel så hooked, at han måske ender med at binde sig for første gang nogensinde.

     

    Kærlige uden sakkarinsødme

    Tempoet er højt, dialogen levende, og situationerne kærlige uden hele tiden at være sakkarinsøde. Indfanget på et lækkert newyorker-bagtæppe, hvor byens puls virkelig skinner igennem, er "The Pick-Up Artist" også visuelt medrivende.

     

    Svøbt i musik

    Som ventet er de herligt 80'er-typiske begivenheder svøbt i vel rigelige mængder underlægningsmusik og popsange, men når filmen topper, er det såmænd lige før, det også glider ned.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024