Salt on Our Skin (1992)

  En skotsk kvinde bosat i Paris er hjemme for at hjælpe til med høsten. Her møder hun en flot fyr, der bliver hendes besættelse.


  STRØMLINET KOPRODUKTION

  Ikke stort meget at skrive hjem om her, andet end "smukke skotske landskaber" og "et par fine romantiske stemninger". Vi er ude i et koproduktions-skoleeksempel, der mere end noget andet lader til at være optaget af at få kvote-kabalen til at gå op ift. skuespillernes nationalitet, locations m.m.

   

  Meget lidt overraskende

  Det episk medrivende heteroseksuelle drama skal der således spejdes langt efter, og så er det jo meget passende, at de store skotske vidder ud over bakker og åbent hav kommer i spil – et af filmens definitive plussser, særligt tidligt i den ekstremt gennemskuelige og meget lidt overraskende historie.

   

  Bar overkrop og seler

  Kvinden George er hjemme fra Paris. I det skotske hjælper hun familien med at få høsten i hus, da hun på ladet af en høvogn spotter den stoute Gavin i bar overkrop og seler. "Den mest maskuline mand, jeg nogensinde har set," som George proklamerer i den periodisk opstående voice over.

   

  Driver af melosex

  Og at tiltrækningen skal vise sig at være gensidig, får vi snart bekræftet i en bollescene, der driver af Salt on Our Skin og melosex à la lægeroman på billigste hylde: På stranden i regnvejr, mens tidevandet endnu ikke trækker de elskende til søs – og senere i en grotte, hvor der rigtig kan gås til makronerne med seler og skørter nede om anklerne.

   

  Kniber med kontakten

  Men herefter kniber det lidt med kontakten, og George vender hjem til Paris og finder andre bollevenner. Hun kan dog ikke slå Gavin ud af hovedet, og da han snart melder sin ankomst, kan de to jo passende genoptage sagerne, hvor de slap dem sidst.

   

  Opstillet

  "Salt on Our Skin" sætter som antydet ikke sit lys og sin stil under en skæppe. Det hele bliver meget hurtigt opstillet, både i stemninger og i scenografi, hvis tidsbillede synes tilnærmet, snarere end troværdigt.

   

  Ikke blændende

  Spillet er heller ikke blændende, slet ikke Vincent D'Onofrios hurtigt skolede skotske "type". Alt i alt en tør, forudsigelig kærlighedsfilm, og her kan man så oplagt udbryde, at salt på hud også giver udtørring i længden, så det passer jo meget godt her.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, Drama, Romantik, Bjerge på film, 111 min.

  Dansk titel: Salt on Our Skin
  Instr: Andrew Birkin Prod: Bernd Eichinger, Edwin Leicht, Martin Moszkowicz Manus: Andrew Birkin, Bee Gilbert Baseret på: romanen "Les vaisseaux du coeur" af Benoîte Groult Foto: Dietrich Lohmann Klip: Dagmar Hirtz Mus: Klaus Doldinger