The Stepfather (1987)

    En enke og hendes teenagedatter har fået ny mand/papfar, men ikke alt er vist, som det syner.


    INGEN KÆRE STEDFAR...

    Sammenhængende film:

    The Stepfather (1987)

    The Stepfather (2009)

     

    At (sviger)mors drøm kan vise sig at have endog særdeles urent mel i posen bliver tydeligt i denne første blandt en håndfuld "Stepfather"-film: Historien om den tilsyneladende ideelle partner, Jerry Blake, der er gedigent gak i låget, når først der ridses lidt i lakken. Det må enkemor og teenagedatter erfare på den hårde måde, mens tilskueren allerede i filmens anslag har stiftet bekendtskab med Blakes sande jeg.

     

    Charmerende og levende

    "The Stepfather" er habil genreunderholdning med et charmerende og levende 80'er-udtryk og masser af indlevelse. Ikke meget falder som overraskelser, men det er næppe heller den væsentlige hensigt. Hvad der fungerer, er den smittende dynamik og det glimrende filmhåndværk.

     

    Fine præstationer

    Den gyselige computer-underlægning af Patrick Moraz er både uklædelig og ekstravagant dominerende, men det fjerner ikke al fokus fra bl.a. fine præstationer af Terry O'Quinn og Jill Schoelen som hhv. skurk og tiltagende mistænksom teenagedatter.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1987, USA, Gyser, Thriller, Drama, Teenagere, 90 min.

    Dansk titel: The Stepfather
    Instr: Joseph Ruben Prod: Jay Benson Manus: Donald E. Westlake Foto: John Lindley Klip: George Bowers Mus: Patrick Moraz