The Hunt for the BTK Killer (2005)

  En berygtet seriemorder, der har holdt pause i dekader, begynder at røre på sig igen, og politiet har nu chanchen for endelig at pågribe ham.


  JUKSET TV-KRIMI

  Denne tv-krimi griber fat om den store dramatik, hvormed det virkelige livs seriemorder Dennis Rader blev pågrebet i 2004. Efter mere end 30 år på fri fod – og en tilsvarende "mordtørke" – begynder Rader at røre på sig igen, sandsynligvis fordi der er udkommet en bog om hans gøren og laden.

   

  Hundefanger med et twist

  Rader, der er bedre kendt som BTK-morderen, er til daglig kommunal hundefanger og godt gift med sin intetanende Paula. Vi følger både Raders dagligdag og et par ihærdige politefterforskere, hvoriblandt Robert Forsters Jason Magida har fulgt sagen, lige siden mordene føg om ørerne i 1970'erne.

   

  Alt andet end inciterende

  Desværre er denne tv-dramatisering alt andet end inciterende. På nær et par rimelig vellykkede sekvenser centreret om morderens hvergagsrutiner, er der ikke meget at skrive hjem om. Spillet er håndtamt og uden nogen form for gnist, og således er Gregg Henrys pensionerede seriemorderportræt også helt utroværdigt.

   

  Skinger og stemnings-tonedøv

  Læg hertil den intetsigende tv-tekniske indpakning og en helt igennem skinger og stemnings-tonedøv underlægningsmusik. Det er mørke-potentiale tabt på gulvet og med en mærkværdig mangel på timing og indlevelse hele vejen rundt.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2005, USA, Krimi, Biografi, Seriemordere, 82 min.

  Dansk titel: The Hunt for the BTK Killer
  Instr: Stephen Kay Prod: Richard Fischoff, Randy Sutter Manus: Tom Towler, Donald Martin Baseret på: bog af Robert Beattie Foto: Bobby Bukowski Klip: Mark Stevens Mus: Tree Adams