Død snø 2 (2014)

    Hævntørstige nazi-zombier skyr ingen midler i det nordnorske, men en gruppe zombiejægere tager kampen op.


    MERE SPLAT MED KANT

    Sammenhængende film:

    Død snø (2009)

    Død snø 2 (2014)

     

    The sequel you did nazi come, proklamerer filmens salgslinje kækt. Fem år efter den oprindelige sprudlende zombiekomedie fabrikerede filmholdet en – næsten – ligeså vellykket og underholdende efterfølger.

     

    Lænket fast til sengen...

    I 2'eren vågner den svært traumatiserede Martin på hospitalet, lænket fast til sengen... og med sin afhuggede arm syet på igen. Eller er det nu også hans arm? Faktum er i hvert fald, at Martin nu besidder overnaturlige kræfter med netop denne arm, og det kan godt blive handy i kampen mod nazi-zombierne udenfor.

     

    Hævntogt i det nordnorske

    Snart træder tre kække zombie-eksperter til fra USA. Måske kan de sammen få sat en stopper for de sort-blødende og halvopløste nazisters meget ødelæggende hævntogt i det nordnorske? En ting er sikkert: Det bliver ikke ufarligt.

     

    Mere udvandet historie

    I forhold til den omkuldvæltende 1'er er 2'eren noget mere udvandet i sin historie. Ikke mindst synes den amerikanske indblanding utidig i både stemning og handling. Til gengæld lyner humoren stadig blandt de norske spillere, særligt i mindre roller.

     

    Politisk ukorrekt forkælelse

    Undervejs forkæles vi med skønne, politisk ukorrekte og komplet kompromisløse replikker – og tilsvarende situationer. Dét lever "Død snø 2" meget højt på, og så må vi til gengæld justere volumen i forhold til det øresønderrivende, ekstreme lydbillede med konstant pumpende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Norge, Action, Komedie, Gyser, Fantasi, Zombiefilm, Bjerge på film, 100 min.

    Dansk titel: Død sne 2
    Instr: Tommy Wirkola Prod: Kjetil Omberg, Terje Strømstad Manus: Tommy Wirkola, Geir Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen Foto: Matthew Weston Klip: Martin Stoltz Mus: Christian Wibe