Snakes on a Plane (2006)

  Væmmelige bagmænd har placeret et hav af giftige slanger på et fly. En FBI-agent bliver manden, der skal forsøge at få landet flyet med så mange overlevende som muligt.


  SLANGELEG I HØJDEN

  Sit back. Relax. Enjoy the fright, proklamerer plakaten til dette actionbrag, hvis titel i sig selv fik folk til at skrige af grin: "Snakes on a Plane" er bestemt ingen vold-genial film, men den overlever alligevel på en herlig energi og kompromisløshed, der skaber fremdrift i højderne.

   

  Slanger uden nåde

  Samuel L. Jackson er FBI-agenten Neville Flynn, der er med ombord på flyet i forsøget på at beskytte et vidne på vej til retten i en yderst penibel sag. Men væmmelige bagmænd, der vil selvsamme vidne til livs, har alle tiders plan. I fragtrummet har de placeret oceaner af giftige slanger, der vækkes til live via en timer – og de er så aggressive, at de bider alt på deres vej. Bagmændende har nemlig sprøjtet løs med feromoner!

   

  En tand mere penibelt

  Nu er det med at slange sig ind og ud mellem hugtænderne, og det er ingen nem opgave højt oppe over skyerne. Og det hele bliver lige tanden mere penibelt, da først den ene, så den anden pilot bliver offer for slangegift og ender i gulvet. Lige en sag for Flynn.

   

  Skriger til himlen

  Historien er ultra-dum, proppet til sidste sæde med et arketypegalleri, der skriger til himlen. Læg hertil en heksekedel-støjende indpakning med lydeffekter og musik ud over det hele, og du har en filmoplevelse absolut under middel. Flyinteriøret er i øvrigt meget utroværdigt scenografisk: Detaljerne er på plads, men fladerne og materialerne lugter langt væk af "billigt" studie.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Action, Krimi, Fly på film, Dyr på film, 105 min.

  Dansk titel: Snakes on a Plane
  Instr: David R. Ellis Prod: Craig Berenson, Don Granger, Gary Levinsohn Manus: John Heffernan, Sebastian Gutierrez Foto: Adam Greenberg Klip: Howard E. Smith Mus: Trevor Rabin