Boy (2010)

    Den 11-årige dreng Boy møder dén kriminelle far, han aldrig har kendt. Men faren er mere optaget af at finde nogle penge.


    I KOMISK BØRNEHØJDE?

    Drengen Boy – det hedder han – er 11 år og bor på New Zealands østkyst sammen med sin mor og lillebror. Året er 1984, og Boy er ellevild med Michael Jackson. Men snart får han et nyt forbillede: Hans far er ude af fængslet og knytter lidt modstræbende bånd med Boy og lillebroren Rocky.

     

    Den tjald-påvirkede far

    Men det er mest for at få tiden til at gå, mens han leder efter en større sending nedgravede kontanter fra tiden før fængslingen. Og så kan han jo passende pjatte lidt tjald-påvirket rundt med ungerne imens... Så bliver han også så dejligt loose og kærlig!

     

    Genremæssig ubalance

    Historien er vag og i genremæssig ubalance. Den er ikke komisk stærk nok til at stå skarpt i den tilsigtede børnehøjde, og den er ikke dramatisk nok til den samme opgave... også selvom underlægningsmusikken hele tiden "desperat" forsøger at guide, med kvælende effekt. Derfor er resultatet hverken fugl, fisk eller midt imellem, og "Boy" glider hurtigt i glemslen – hvad manuskriptet angår.

     

    Lækkert produktionsdesign

    Til gengæld er filmen mindværdig for sit lækre udendørs New Zealand-produktionsdesign anno 1984 og for to meget fine små præstationer i børnerollerne fra James Rolleston og Te Aho Eketone-Whitu.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, New Zealand, Drama, Komedie, Børn på film, Coming of Age, 87 min.

    Dansk titel: Boy
    Instr: Taika Waititi Prod: Cliff Curtis, Ainsley Gardiner, Emanuel Michael Manus: Taika Waititi Foto: Adam Clark Klip: Chris Plummer Mus: Lukasz Pawel Buda, Samuel Scott, Conrad Wedde
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BERLIN - Deutsches Kinderhilfswerk Grand Prix
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering