Wrongfully Accused (1998)

  En mand er anklaget for mord og er nu jaget vildt gennem landet på jagt efter sandheden.


  NÅDESLØS EKSTREMKOMIK

  En pjatte-farce som denne er selvsagt ikke stor filmkunst, men ikke desto mindre markerer "Wrongfully Accused" sig som en af de allermest vellykkede ekstrem-farcer med Leslie Nielsen i hovedrollen.

   

  Opfindsomme parodier

  Med meget opfindsomme parodier på alverdens film(klassikere) som base er Pat Profts komedie reelt nådesløs komik. Med udgangspunkt i Harrison Ford-thrilleren The Fugitive (1993) må Leslie Nielsens Ryan Harrison (bemærk navneligheden) gruelig meget igennem for at bevise sin uskyld.

   

  Anklaget for mord

  Han er nemlig anklaget for mord. Det bringer ham i krydsild med scener fra så forskellige film som North by Northwest (1959), Die Hard (1988) og Braveheart (1995) – og lad det være sagt med det samme: Det er ikke kedeligt!

   

  Hysterisk morsomt

  Hysterisk morsomme scener folder sig ud i al deres plathed i en beundringsværdigt vidunderlig timing – og giver i mange sammenhænge Leslie Nielsen-trilogen The Naked Gun (1988-1994) baghjul. Idérigdommen er nemlig bundløs. Der er øjeblikke af krampelatterfrembringende fornøjelse, at det næsten ikke er til at bære.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Komedie, Farce, 87 min.

  Dansk titel: Dødelig dødsensfarlig død
  Instr: Pat Proft Prod: Bernd Eichinger, Pat Proft, James G. Robinson Manus: Pat Proft Foto: Glen MacPherson Klip: James R. Symons Mus: Bill Conti