Restoration (1995)

  Huslægen hos Kong Charles II kaster sig dedikeret ud i at behandle pestofre – og forelsker sig i en fattig kvinde.


  SØDSUPPE I CENTRIFUGE

  "Restoration", der på dansk fik den tåbelige titel "Kongen og elskerinden – og hendes mand!", er dobbelt Oscar-vindende for de (eneste) to ting, der er værd at fremhæve ved filmoplevelsen: Scenografi og kostumer.

   

  Én lang sødsuppe i centrifuge

  Resten er reelt én lang sødsuppe i centrifuge: Manieret spil (særligt fra Robert Downey Jr.) og oceaner af historiske situationer, der stinker af forudsigelige intriger og romantiske forbindelser. Intet kommer som en overraskelse, og så er det ikke engang særlig underholdende.

   

  "Karriere" blandt pestofre

  Robert Downey Jr. bliver ved et tilfælde huslæge hos Kong Charles II. Snart skal han spille hovedrollen (som gom) i Kong Charles' sjove lille leg om et giftermål, der for alt i verden ikke må involvere dikkedik på skibsbriksen. Senere gør huslægen "karriere" blandt pestofre, hvor han også forelsker sig i Meg Ryans ludfattige Katharine.

   

  Konstant(!) musik-indsmurt

  Se, dét er da et eventyr? – Om end løseligt baseret på virkelige begivenheder. Men som nævnt, eventyret og det elegante tekniske arbejde glider af som på overfladen af et glansbillede... konstant(!) indsmurt i James Newton Howards underlægningsmusik, der skamferer et kendt tema af Henry Purcell.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Drama, Historie, Biografi, Romantik, Komedie, 117 min.

  Dansk titel: Kongen og elskerinden – og hendes mand!
  Instr: Michael Hoffman Prod: Sarah Black, Cary Brokaw, Andy Paterson Manus: Rupert Walters Baseret på: roman af Rose Tremain Foto: Oliver Stapleton Klip: Garth Craven Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AA - Bedste scenografi
  • AA - Bedste kostumedesign
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering