Le convoyeur (2004)

    Da Alexandre Demarre tager job som vagt i et pengetransportfirma, tyder meget på, at han er ude på at begå et røveri? Men kan der i virkeligheden stikke andet under?


    JERNHÅRD BUSINESS

    Hårdt-mod-hårdt serverer denne franske actionkrimi sit betændte og testosteron-indhyllede plot på halvanden time. Det er nådes- og kompromisløst og præget af en temmelig æggende mystik. For hvem er egentlig denne Alexandre Demarre, der får job i et pengetransportsfirma og indlogerer sig for en måned ad gangen på et hotelværelse i nærheden... vel at mærke med klar besked om, at værelset aldrig må gøres rent?

     

    Andet end bare løst krudt

    Denne mystik er bagvedliggende, men interessant, fordi den bidrager med andet end løst krudt til filmoplevelsens klassiske hævn/røveri-tema. Som Demarre er Albert Dupontel i rigtig fin form og fortrækker nærmest aldrig en mine. Men vi bliver gjort bekendt med hans lidelse (i mere "bibelsk" betydning), og hvad den kan føre med sig af akkumuleret galskab.

     

    Fuld af fremdrift

    Instruktør Nicolas Boukhrief, der senere skabte den meget (samtids)-kontroversielle terrorthriller Made in France (2015), leverer varen fuld af fremdrift, og så lever man lettere med den sine steder vaklende historie og den evigt baggrund-summende musikunderlægning.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2004, Frankrig, Action, Krimi, Drama, Mystik, Biler på film, 95 min.

    Dansk titel: Cash Truck
    Instr: Nicolas Boukhrief Prod: Richard Grandpierre Manus: Éric Besnard, Nicolas Boukhrief Foto: Dominique Colin Klip: Jacqueline Mariani Mus: Nicolas Baby
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation