Old Man (1997)

  En fange på job for at redde overlevende, da Mississippi-floden går over sine bredder i 1927, møder en gravid kvinde og mister stedfornemmelsen i den sumpede ødemark.


  DEN RETSKAFNE FANGE

  "Old Man" kalder de lokale den store Mississippi-flod – heraf filmens titel. For der er ingen decideret gamle folk med i handlingen i denne jævnt hyggelige tv-filmatisering af William Faulkners novelle "The Wild Palms". Tværtimod får en helt nyfødt baby en af hovedrollerne.

   

  Floden over sine bredder

  J.J. Taylor har ni år tilbage af sin fængselsdom, og han passer egentlig sin fængsling med glæde. Så han er ikke fristet over evne, da han får muligheden for at flygte. Sammen med en række andre fanger er han på en seriøs opgave med at finde overlevende, idet Mississippi-floden er gået over sine breder – baseret på det virkelige livs The Great Flood i 1927.

   

  Farer fuldstændig vild

  Det lykkes J.J. at finde den højgravide Addie i et træ, og han tager hende med i sin primitive robåd. Men de skal snart fare fuldstændig vild. Med den nyfødte "på slæb" skal de nu forsøge at genvinde kursen, for J.J. vil for alt i verden bringe både sig selv og robåden tilbage til sin afsoning.

   

  Magiske scener

  Tv-filmen udnytter med stor effekt det sumpede vildnis som kulisse. Når reallyden får lov at herske, opstår der magiske scener: Vinden i sivene og træerne. Vandet, der risler. Desværre er størstedelen af filmen fyldt ud med en uklædelig "sydstats"-underlægningsmusik, komplet med banjospil. Skuespillet er relativt pænt, tidsbilledet endnu bedre – men af og til tynger en billigt udseende tv-fortællestil med sine klodsede slowmotions, billeder, der fryses og fade to black.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Drama, Historie, Fængselsfilm, Børn på film, Skibe på film, 98 min.

  Dansk titel: Old Man
  Instr: John Kent Harrison Prod: Brent Shields Manus: Horton Foote Baseret på: novelle af William Faulkner Foto: Kees Van Oostrum Klip: Jim Oliver Mus: Lawrence Shragge
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation