47 Meters Down: Uncaged (2019)

    En gruppe teenagepiger på dykkertur fanges i en undersøisk ruinby med en blind dræberhaj lige i hælene.


    FLERE HAJTÆNDER FORUDE

    Sammenhængende film:

    47 Meters Down (2017)

    47 Meters Down: Uncaged (2019)

     

    Herligt kompromisløs tand-i-kød-hajgyser, der tager sit udgangspunkt i den velkendte genreformel: Pludrende, velskabte teenagepiger er lige tanden for overmodige, da de ankommer til en idyllisk beliggende lagune. De ifører sig dykkerudstyr og prøver kræfter med en hemmelighedsfuld, undersøisk ruinby.

     

    Ilttankende tømmes...

    Men en blind kæmpehaj ligger på lur! Nu er gode råd dyre. Ilttankene er ved at være tomme, og hajen – og dens familie – har ikke tænkt sig at vige tilbage for et pigeskrig eller to. Er der mon overhovedet håb forude? Vi lader svaret blafre i luftboblerne...

     

    Teknisk meget flot

    Teknisk meget flot, inklusiv troværdige effekter (og hajer). Det lykkes, ligesom i den første film i serien, instruktør og manusforfatter Johannes Roberts at skabe en klaustrofobiens omklamrende uhygge. Her hjælper et flot balanceret lyddesign på vej – så længe lyden ikke er overdrevet, men spiller med på undervands-klaustrofobiens mystik.

     

    Overdrivelser i kø

    Overdrivelserne står helt som forventet i kø, og herlighederne er i meget vid udstrækning underkastet tomandandys svulstige underlægningsmusik. Teenagepigerne lever sig fint ind i mareridtet, uden at det kaster decideret mindeværdige præstationer af sig.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Storbritannien, Gyser, Drama, Eventyr, Teenagere, Dyr på film, 90 min.

    Dansk titel: 47 Meters Down: Uncaged
    Instr: Johannes Roberts Prod: James Harris, Robert Jones, Mark Lane Manus: Ernest Riera, Johannes Roberts Foto: Mark Silk Klip: Martin Brinkler Mus: tomandandy
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation