A Perfect Getaway (2009)

  To kærestepar får terror til op over begge ører, da de erfarer at ferien på Hawaii er truet af et par gale seriemordere, der myrder i bushen.


  FORTÆNKT VILDSKAB

  Pitch Black (2000)-instruktør David Twohy serverer her en locationmæssig lækkerbisken. Handlingen foregår på Hawaii (men er mestendels optaget i Perto Rico). Det er dog også stort set, hvad der er at fremhæve ved filmoplevelsen "A Perfect Getaway". Det betændte mordere-på-fri-fod-plot kører nemlig hurtigt af (trekking-)sporet.

   

  Mordere er løs på Hawaii

  To kærestepar render på hinanden på ferie på Hawaii, og så kan de jo ligeså godt fortsætte sammen ad vandrestierne i bjergene, til trods for at de er som nat og dag. Men de bliver snart stresset af en nyhed udefra: En eller flere mordere er løs på øerne, og det er fristende at mistænke hinanden. Men er der noget om snakken?

   

  Kaos i fortællestilen

  Twohys eget manuskript er mildest talt både usandsynligt og fortænkt, og efterhånden som kortene lægges på bordet, går der tilmed totalt kaos i fortællestilen. Snart er vi vidner til en heksekedel, der i både lyd og billede mest af alt minder om en musikvideo.

   

  Lyddesign i overgear

  Sitrende, urolige, springende, trendy billeder følges af konstant pumpende musik og et lyddesign i overgear. Læg hertil skuespil på det absolut jævne og med stereotyper, der er så hårdt optegnet, at det driver ned ad lærredet.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Thriller, Drama, Seriemordere, 98 min.

  Dansk titel: A Perfect Getaway
  Instr: David Twohy Prod: Robbie Brenner, Mark Canton, Ryan Kavanaugh, Tucker Tooley Manus: David Twohy Foto: Mark Plummer Klip: Tracy Adamas Mus: Boris Elkis