Cut Bank (2014)

  En lille udkantsby sættes på den anden ende, da der pludselig bliver begået flere mord. Mon det hele er planlagt?


  FINE KRIMITAKTER

  Imponerende stjernespækket og tilsvarende velspillet lille krimi-thriller. "Cut Bank" ejer ganske vist ikke jordens mest overbevisende manuskript og plot, men det lykkes alligevel instruktør Matt Shakman at få en rigtig habil film ud af sit materiale.

   

  Et filmet mord

  I udkantsflækken Cut Bank sker der ikke så meget. John Malkovichs Sheriff Vogel bliver således overvældet, da der pludselig bliver begået et mord. Og det er oven i købet blevet filmet af den lokale stud Dwayne McLaren.

   

  Der stikker vist noget under...?

  Således burde der være gode muligheder for at indlede en efterforskning - med hjælp udefra. Men snart bliver det tydeligt, at der vist stikker noget under... Kan det hele have noget at gøre med penge, og at nogle nemt kommer til at kede sig i byen?

   

  Store stjerner

  Det er svært at forestille sig filmen med samme relativt markante udstråling, hvis de bærende roller ikke havde været besat af så store stjerner som John Malkovich, Bruce Dern og Billy Bob Thornton.

   

  Vaklende kriminalplot

  Det betyder rigtig meget for opbygningen og eksekveringen af det alt andet lige vaklende kriminalplot. Med de habile stjerner formes en troværdighed midt i det let fortænkte. Allerbedst er Michael Stuhlbarg i birollen som den stammende, hinkestensbrillebærende landsbytosse, Derby Milton.

   

  Intensitet helt i mål

  Intensiteten er fin helt i mål, løftet af meget delikate locations og en mystik, der primært er centreret om Derby Miltons person. Underlægningsmusikken er ikke decideret kvælende, hvilket også taler til filmens fordel.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Krimi, Thriller, Drama, 93 min.

  Dansk titel: Cut Bank
  Instr: Matt Shakman Prod: Mickey Barold, Dan Cohen, Mark C. Manuel, Ted O'Neil Manus: Roberto Patino Foto: Ben Richardson Klip: Craig Wood Mus: James Newton Howard