End of Sentence (2019)

    En ung mand løslades fra fængsel kort efter sin mors død. Nu skal han modvilligt på en rejse til Irland med sin far.


    SKABELON-FORVIKLINGER

    Koproduceret mellem USA, Island og Irland er Elfar Adalsteins instruktørdebut både sammenblandet i handling og ophav. "End of Sentence" er i sit udtryk helt igennem amerikansk, og handlingen er ren indie, hvori det "frememdartede" krydderi består i flotte irske landskabsoptagelser.

     

    En tur til Irland

    Knægten Sean løslades fra fængsel, kort tid efter at hans mor er død af cancer. Ude på den anden side af murene venter farmand Frank, men sønnike er alt andet end venligt stemt: Han vil ikke med på den tur til Irland, som Frank "lokker" med. Forholdet til faren er betændt.

     

    Mors sidste ønske

    Men da det var mors sidste ønske, går Sean alligevel meget modstræbende med på idéen - og hvem ved, måske kan rejsen til Irland ad sære bagveje ryste far og søn tættere sammen?

     

    Nuanceret samspil

    Vi har set det hele før og også mere blændende gestaltet. Lyspunkt nr. 1 i "End of Sentence" er det fine og nuancerede spil mellem John Hawkes og Logan Lerman, sekundært de lækre irske transportscener.

     

    Langt fra vedkommende

    Sidehistorien, hvor Sean falder for og knepper den rebelske Jewel (der viser sig at være en værre en), er langt fra vedkommende - disse scener, ligesom langt broderparten i filmen er i øvrigt fatalt skamferede af brugen af (irske) popsange samt den meget tilstedeværende originalmusik.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Drama, 96 min.

    Dansk titel: End of Sentence
    Instr: Elfar Adalsteins Prod: Elfar Adalsteins, David Collins, Sigurjon Sighvatsson Manus: Michael Armbruster Foto: Karl Oskarsson Klip: Guðlaugur Andri Eythórsson; Kristján Loðmfjörð; Valdís Óskarsdóttir Mus: Petur Thor Benediktsson