Against the Current (2009)

  35-årige Paul har det svært og vil svømme langs hele Hudsonfloden. Han får to til at følge sig i en lille motorbåd.


  LIVETS (BØLGE)SKVULP

  Velment, lavmælt og eksistentielt pirrende komediedrama, der tager svømmetag med livets og dødens facetter. Det er der kommet en ret så sød filmfortælling ud af, men "Against the Current" skranter alligevel en hel del undervejs.

   

  En ungdomsdrøm

  35-årige Paul Thompson har det ærligt talt noget så mentalt skidt - erfarer vi, sådan lidt ad omveje. I starten af filmen mødes han med sin bartenderven Jeff, og spørger ham, om han er fresh på at hjælpe med at leve ungdomsdrømmen ud.

   

  En lang svømmetur

  Paul vil svømme hele Hudsonfloden lang og ende i New York, men han har brug for Jeffs hjælp. Jeff skal sejle i sneglefart ved siden af Paul, en tjans, han ikke bliver alene om, da Jeffs bekendte Liz siger ja til at være tredje passager på projektet.

   

  Stille og (u)roligt

  Herfra går det stille og (u)roligt derudad. Der svømmes, og i pauserne kauseres og råhygges der - hvis man da kan kalde det hygge, når Paul åbenbart er et omvandrende, selvdestruktivt, depressivt papstykke.

   

  Vidunderlig humor

  Sidehistorierne på land er båret af en vidunderlig humor, der også hersker i drengerøvs-jargonen mellem Paul og Jeff: Herligt kompromisløs, tør og politisk ukorrekt i en underspillet charme, der smitter. Her er Justin Kirks portræt af vennen Jeff filmens fineste.

   

  Ikke på bølgelængde

  Mere problemetisk er det, at man ikke kommer på bølgelængde med præmissen, at Paul er en martret sjæl på randen af selvmord. Det udelukker en pæn portion af identifikationen og sætter mange af filmens situationer i et blandet, flakkende stemningslys.

   

  Ro på hele vejen i mål

  Der er fine billeder af Hudsonfloden og dens breder undervejs, og filmen er præget af en ro i stil og spil hele vejen i mål. Ærgerligt mange feel good-popsange sørger dog for at "lukke huller" i fredelige natur-passager, hvor der ellers oplagt havde kunnet være efterladt tid til eftertanke.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Drama, Komedie, Skibe på film, 98 min.

  Dansk titel: Against the Current
  Instr: Peter Callahan Prod: Mary Jane Skalski, Joshua Zeman Manus: Peter Callahan Foto: Sean Kirby Klip: Michael Taylor Mus: Anton Sanko
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation