Lions for Lambs (2007)

  To sårede soldater i Afghanistan sætter gang i begivenheder, der involverer både en senator, en journalist og en professor.


  PATRIOTISME I FLOR

  Paradoksalt nok ender dette antikrigs-drama med at være krigsforherligende: Gennem en tredelt handling følger vi begivenheder afledt af to sårede amerikanske soldater i Afghanistan.

   

  Tredelt handling

  Der er soldaternes egen umulige kamp i storm- og sneklædte bjerge, mens fjenden nærmer sig. Der er den erfarne kvindelige journalist, der får et eksklusivt interview med en senator om krigens lyksaligheder. Og så er der universitetsprofessoren, der får sig en lang snak med en potentielt håbefuld student.

   

  Amerikansk patriotisme

  Hvordan kan det nu hænge sammen? Ja, det er også en lille smule kompliceret. Emnet "Krigen mod terror" berøres i Robert Redfords iscenesættelse både direkte og indirekte, men uden at efterlade et eneste tandmærke efter biddet. I stedet emmer en os af amerikansk patriotisme udi krigens stærke, opofrende krigere.

   

  Pænt stjernespil

  Pænt spil fra stjernetrekløveret Redford, Streep og Cruise sørger for en stabil underholdningsværdi, hvor plotstrukturen til gengæld forsvinder i mystikkens tåger. Og efter knap halvanden time (ca. 80 minutter + sluttekster) er det hele forbi - en behagelig omstændighed.

   

  Under radaren

  "Lions for Lambs" går lidt under radaren og er ikke Redfords væsentligste aftryk som instruktør. En noget svulstig Mark Isham-musikunderlægning får en kende for meget "taletid" filmen igennem. De visuelle effekter i krigsscenerne er ikke imponerende.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Drama, Krigsdrama, Krig, 89 min.

  Dansk titel: Lions for Lambs
  Instr: Robert Redford Prod: Matthew Michael Carnahan, Tracy Falco, Andrew Hauptman, Robert Redford Manus: Matthew Michael Carnahan Foto: Philippe Rousselot Klip: Joe Hutshing Mus: Mark Isham