Blood Diamond (2006)

  En åleglat smugler og en fattig fisker kæmper mod et helt syndikat af samvittighedsløse bagmænd om en kostbar diamant.


  HEKSEKEDEL UDEN VENTIL

  Svulstigt fortalt, overlang og rendyrket overfladisk og sitrende-springende storfilm, der i bund og grund er stort ståhej for ingenting. Det vil sige, en meget kostbar diamant i Afrika er omdrejningspunktet. Og sådan en fætter kan sætte ild i enhver mås.

   

  Samvittighedsløse bagmænd

  Således ønsker både smugleren Danny, fiskeren Solomon og en hel hær af samvittighedsløse bagmænd at få fat i dén kostbare diamant, som den fattige fisker Solomon har gravet ned under sit slavearbejde, der nær havde kostet ham livet.

   

  Over stok, folkemord og sten

  Herfra går det over stok, folkemord og sten i en jagt, der bliver mere og mere blodig. For der er mange penge (og tilsvarende velstand) på spil. Kunsten er at begå sig mellem regnen af kugler i en umage pardannelse på tværs af livsstil og verdenssyn.

   

  Helt uden ro

  Instruktør Edward Zwick er altid god for en heftig omgang action, og denne gang er der virkelig lagt i kakelovnen på alle fortællingens parametre. Det former en fortællestil helt uden ro - og helt og aldeles uden stof til eftertanke.

   

  Ingen gnist

  Ganske vist er det både teknisk flot og bekostet, hvilket bl.a. kaster magnifik fotografering af udkants-afrikansk skønhed af sig, men enhver form for nærvær og indefrakommende gnist drukner allerede tidligt i hektisk spil, hektisk teknik og en øresønderrivende overdrevet anvendelse af underlægningsmusik.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Thriller, Eventyr, 143 min.

  Dansk titel: Blood Diamond
  Instr: Edward Zwick Prod: Gillian Gorfil, Marshall Herskovitz, Graham King, Paula Weinstein, Edward Zwick Manus: Charles Leavitt Foto: Eduardo Serra Klip: Steven Rosenblum Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AAN - Bedste klipning
  • AAN - Bedste lydmix
  • AAN - Bedste lydklipning
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Hounsou)
  • AAN - Bedste skuespiller (DiCaprio)
  • GG-N - Bedste skuespiller (DiCaprio)