Underwater (2020)

    En gruppe forskere fanges 10 km nede i havdybet, da deres base pludselig begynder at brase sammen.


    KARDINALANGST I DYBET

    Tematisk i stil med Alien-franchisen - uden sammenligning i øvrigt - tager "Underwater" os med på et gysereventyr, hvor garanteret ingen kan høre dig skrige.

     

    Fanget i mørket

    En gruppe dybhavs-boreforskere fanges i mørket, da de kæmpe bore- og opholdsfaciliteter mere end 10 km nede i Mariana-graven begynder at styrte sammen. Og nej, det er ikke et jordskælv.. Noget mere og langt alvorligere stikker under.

     

    Tid fods på havbunden

    Snart erfarer gruppen, på flugt til fods i rumdragter på havbunden(!), at mavesure kæmpemonstre på en eller anden måde er blevet vakt til live i dybet, og de er ikke venligst stemte. Kan forskerne nå i sikkerhed, før monstrene rigtig kommer i omdrejninger?

     

    Ikke førsteklasses, men..

    "Underwater" er bestemt ikke førsteklasses, dertil er filmen for sjasket tøjlet og periodisk primitiv i sine effekter. Men kardinalangsten er bare dygtigt udnyttet: Hvad gemmer der sig i dybet/mørket, hvem er det, der "banker" på skroget, osv. Særligt filmens start lykkes flot med dette.

     

    Bundløst

    Herefter bliver herlighederne i stigende grad pinligt - man fristes til at sige bundløst - usandsynligt-overdrevne, og noget af intensiteten går fløjten. Hele vejen igennem med et forventeligt ekstremtryk på alle kedler af både musik, lydeffekter og smarte, digitale kameratricks.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Gyser, Science Fiction, Action, 95 min.

    Dansk titel: Underwater
    Instr: William Eubank Prod: Peter Chernin, Tonia Davis, Jenno Topping Manus: Brian Duffield, Adam Cozad Foto: Bojan Bazelli Klip: Brian Berdan, William Hoy, Todd E. Miller Mus: Marco Beltrami, Brandon Roberts
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation