Cirkusrevyen 67 (1967)

  En række sprøde sketches udfolder sig på Cirkusrevyens scene i 1967, med veloplagte Dirch Passer i front.


  VELOPLAGTE DIRCH I FRONT

  Dirch Passer alene sender denne "filmudgave" af Cirkusrevyen fra 1967 et stykke op ad stjernestigen. Dirch er - oveni sit uomtvistelige stortalent - uhyre veloplagt: 1967 var nemlig året, hvor han vendte tilbage til sin elskede revy efter en længere pause.

   

  Dirch, Dirch, Dirch!

  Uden Dirch ville Preben Kaas' nærved én-til-én-filmoptagelse af revyen have været lidt pinlig. Det bliver meget tydeligt, hvem det er, der løber med opmærksomheden: Dirch, selvfølgelig. Og sådan var det - talentet overskyggede alt og alle, også scene-makkerne Daimi, Preben Kaas, Jytte Abildstrøm, Ole Søltoft, Klaus Pagh og Lily Broberg.

   

  Kedelige sketches

  De mange sketches bliver hurtigt kedelige og langtrukne (når Dirch ikke er med). Eneste afvigelse fra at revyen er filmet rent er en hårdere klipning og et par korte optagelser af Dirch som tilskuer til sit eget show. Og så selvfølgelig det kække anslag, hvor Dirch - skrålende på én og samme tone - styrter gennem København mod Bakken.

   

  Magien opstår

  I Dirchs sketches opstår magien og udvisker for en stund det scenisk statiske. Bedst er han, da han terroriserer et frokostbord eller ufrivilligt "seksualiserer" et uskyldigt tema. I det store og hele er det noget villet at rangere "Cirkusrevyen 67" som en spillefilm, men det giver om ikke andet flere en enestående mulighed for at (gen)opleve revyen i nærved fuldt firspring.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1967, Danmark, Komedie, Farce, 82 min.

  Dansk titel: Cirkusrevyen 67
  Instr: Preben Kaas Prod: Henrik Sandberg Manus: Preben Kaas, Povl Sabroe Foto: Henning Kristiansen, Claus Loof, Frank Paulsen Klip: Sven Gyldmark, Jørn Grauengaard, Erik Leth