Sidste akt (1987)

  En flok aldrende skuespillerinder flytter på et særligt hjem for netop aldrende skuespillerinder, og spas og splid opstår.


  TEATRALSK KULISSEFILM

  Instruktør Edward Fleming forsøgte her - med meget begrænset succes - at filmatisere sin egen teateropsætning, baseret på et kendt skuespil af Noël Coward. Danske skuespillere spiller engelske roller (på dansk) i "engelske" locations.

   

  Intrigerne plejes

  Her er en lang række kendte, britiske skuespillerinder, der alle er i deres livs efterår, havnet på et særligt luksuriøst hjem - nærmere bestemt en villa. Nu er der rig mulighed for at pleje intrigerne, martyrierne og bitterheden, særligt når nyt kød kommer til.

   

  Ikke nogen tosset idé

  Idéen med at samle en ordentlig luns store danske skuespillerinder i samme rum er grundlæggende ikke fuldstændig tosset. Og der er da også en nogenlunde portion indlevelse i de mange situationskomiske situationer, som filmen slår sig op på.

   

  Udtalt teatralsk

  Men det rækker ikke ret langt, og man kører meget hurtigt træt i det i udtalt grad filmede teaterstykke: Her er ingen variation. Det er den samme, røvkedelige (og billigt udseende) kulisse, og udendørsoptagelserne udgør sammenlagt et par minutter.

   

  Qvistgaards sidste rolle

  Berthe Qvistgaard havde her sin sidste filmrolle, inden hun måtte indstille karrieren som følge af Alzheimers sygdom. Ebbe Rode, Holger Juul Hansen, Ove Sprogøe (og Ole Dupont) udgør filmens eneste og noget matte manderoller. "Sidste akt" er uden underlægningsmusik - velsagtens for at forstærke teater-"autenticiteten".  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024