Dragged Across Concrete (2018)

  To suspenderede politimænd med rod i privatliv og økonomi fristes til at bevæge sig ind i en farefuld kriminel underverden.


  SMITTENDE TOTALMØRKE

  + PLUS: stil | nerve | ingen underlægningsmusik
  -MINUS: spilletid i den lange ende

   

  Nøjagtig som med sine to forrige filmværker, Bone Tomahawk (2015) og Brawl in Cell Block 99 (2917), serverer S. Craig Zahler her en overvældende, intens og kompromisløs omgang filmepik, der sætter sig i krop og psyke.

   

  Ikke lagt fingre imellem

  Der bliver sandt at sige ikke lagt fingre imellem, når historien om politi-makkerparret Brett og Anthony formidles. Med en grundtematik ikke langt fra genrens gennemsnitlige er "Dragged Across Concrete" på papiret endnu en blandt mange politi-krimier. Men ikke lagt i hænderne på Zahler.

   

  Åndeløs spænding

  Nu bliver vi i stedet vidner til et åndeløst spændende og tilsvarende uforudsigeligt drama, der både er råt, usødet og blodigt, men også levner plads til bittesmå, elegant humoristiske detaljer. Det holder gryden i kog - med et drama og en nerve, der kommer indefra og aldrig udelukkende ud af fortællingens form. Efterhånden som de to betjente kommer dybere ind i en kriminel underverden, hvor de reelt ikke kan bunde, erfarer de, at der ikke er nogen vej tilbage.

   

  Stemningsmæssig totalmørke

  Mel Gibson og Vince Vaughn finder formlen på et alternativt sammenbidt politimakkerpar og elaborerer over et kendt tema, der talrige gange før er serveret uden variationer. Det er hér, humoren stikker sit befriende ansigt frem i tilspidsede situationer - i en film, der ellers er præget af stemningsmæssig totalmørke.

   

  Jerngrebet er nådesløst

  Selvom spændingen udspiller sig over 2,5 timer, kan man ikke pege på mange steder, der er trukket for langt ud. Jerngrebet er nådesløst - og mange gange forstærket af det fremragende valg at lade fortællingen stå nøgen: Uden underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2018, Canada, USA, Storbritannien, Krimi, Action, Drama, 158 min.

  Dansk titel: Dragged Across Concrete
  Instr: S. Craig Zahler Prod: Jack Heller m.fl. Manus: S. Craig Zahler Foto: Benji Bakshi Klip: Greg D'Auria Mus: Jeff Herriott