Circus World (1964)

    En cirkuschef på Europa-turné havner i en række alvorlige problemer, mens han samtidig søger efter sin steddatters mor.


    KOKS I MANEGEN

    Oplev John Wayne uden guns i bæltet. I "Circus World" er han cirkuschefen Matt Masters, der har succes med sit omrejsende cirkus i 1920'erne og nu er på vej på Europa-turné. Men rejsen bliver præget af små og store katastrofer - til at begynde med, da skibet med hele cirkus ombord kæntrer i en havn.

     

    Flot katastrofe

    I øvrigt filmens mest overbevisende sekvenser: Flot og troværdigt udført katastrofe-spænding! Herefter går vi dog hurtigt i tomgang - med mindre man bare elsker at se filmet cirkus, for det er der rigtig, rigtig meget af - som fyldstof.

     

    Rørstrømsk kærlighedstema

    Lidt mere juice klemmes ud af det rørstrømske kærlighedstema: Masters leder efter sin gamle kærlighed, der samtidig er (ikke-udsprunget) mor til Masters' adoptivdatter Toni (Claudia Cardinale i en grusom birollepræstation). Og snart sker miraklet, at mor Lili melder sig og måske endda finder modet til at omfavne datteren i cirkusrebene over manegen...

     

    En art Morten Korch

    Som dansk tilskuer ser man en pæn portion Morten Korch'sk Fløjtespilleren (1953) i "Circus World", blot er Poul Reichhardt byttet ud med John Wayne. Der er fair hygge og underholdning hele vejen i mål, men der kunne snildt have været skåret 35-40 minutters ligegyldige cirkusnumre ud af de 135 min.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1964, USA, Drama, Western, Romantik, 135 min.

    Dansk titel: Det store wildwestshow
    Instr: Henry Hathaway Prod: Samuel Bronston Manus: Ben Hecht Foto: Jack Hildyard Klip: Dorothy Spencer Mus: Dimitri Tiomkin
    Priser
    • GG - Bedste sang ("Circus World")
    • GG-N - Bedste skuespillerinde (Hayworth)