Hummingbird (2013)

  En deserteret og efterlyst soldat er gået i storbyhundene, men vækkes til hævn - og dåd af en tvivlende nonne.


  VOLD & TRO

  Overraskende nuttet lille actionkrimi med religiøs overbygning: "Hummingbird" byder Jason Statham op til dans i en relativt nuanceret hovedrolle som deserteret Afghanistan-soldat, der er blevet hjemløs i storbyen.

  Vågner op til dåd
  I filmens markant bedste første halve time ser vi, hvordan Stathams Joey langsomt vågner op til dåd efter år i dvale i ildelugt og frygt. Nu kommer hans sande jeg frem igen, og han tjener styrtende med penge som voldelig håndlanger for byens asiatiske mafia.

  Uventede kærlighedsvibrationer
  Men uventede kærlighedsvibrationer opstår i mødet med nonnen, Cristina, der nok er barmhjertig men også en smule i tvivl, og det kan måske bane vejen for et kys i smug mellem de betalte voldshandlinger.

  Overvejende rolig fortællestil
  Umiddelbart et temmelig søgt plot - på flere niveauer. Men filmen er langt fra så slem, som den lyder, og man æder faktisk de meget hårdt optrukne linjer som følge af den overvejende rolige fortællestil.

  Bevarer skindet på næsen
  Efter den ganske glimrende start bliver filmoplevelsen noget mere vattet og usandsynlig for til sidst næsten at miste pusten. Men også kun næsten: "Hummingbird" bevarer skindet på næsen til sidste scene.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, USA, Action, Krimi, Drama, 100 min.

  Dansk titel: Redemption
  Instr: Steven Knight Prod: Guy Heeley, Paul Webster Manus: Steven Knight Foto: Chris Menges Klip: Valerio Bonelli Mus: Dario Marianelli