Dannys dommedag (2014)

  En invasion af monstre giver et uventet afbræk fra hverdagen for to teenagebrødre.


  MONSTRE I BAGHAVEN

  Måske med overfladisk inspiration fra kultfilmen Reptilicus (1961) sender instruktør Martin Barnewitz hér en dansk provinsby ud i en monsterinvasion. Efter en fin indledning, hvor de mere nære problematikker er i fokus, sadles der om til en regulært pinlig eventyr/gyser/ungdomsfilm, som det er meget svært at finde charmerende.

  Væmmelige monstre
  Teenageren Danny er klassens nørd, og lillebroderen William bliver mobbet af de store drenge. Brødrenes far er en distræt professortype, og han er tilsyneladende den første, der må lade livet, da vinduet pludselig knuses af væmmelige monstre.

  Vokser med opgaven
  Nu er drengene fanget i kælderen, men de får snart følgeskab af voksen-Adam i skikkelse af Peter Gantzler, og i kampen mod monstrene vokser Danny med opgaven og kan snart score sin drømmepige. Med ét pænt ord er filmen ubehjælpsom. Filmens målgruppe synes hverken at være børn eller voksne, og tilbage er en lille sluttet skare af 11-14-årige, der muligvis kan finde en vis spænding i den tynde historie.

  Uden idé
  Monstrene ser vi ikke meget til, spænding og stemning er altså helt og aldeles overladt til tilskuerens fantasi. Men den bliver sjældent stimuleret, snarere er filmen dikterende i både billede og lyd. Idé er der ikke meget af, og inspiration slet ikke. Tilbage sidder man dybt undrende: Hvorfor i alverden? Ja, mere behøver man egentlig ikke sige.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Danmark, Fantasi, Eventyr, Romantik, Teenagere, 84 min.

  Dansk titel: Dannys dommedag
  Instr: Martin Barnewitz Prod: Caroline Blanco, Christian Steengaard Potalivo Manus: Søren Grinderslev Hansen Foto: Martin Top Jacobsen Klip: Anders Albjerg Kristiansen Mus: Karsten Fundal
  Priser
  • RB-N - Nomineret til publikumsprisen