Eight Below (2006)

  En snestorm tvinger to eventyrere til at efterlade otte slædehunde alene på isen i Antarktis. Men kan de have det på deres samvittighed?


  HUND OG MAND IMELLEM

  + PLUS: naturen som medspiller | søde hunde
  -MINUS: ekstremt skabelonpræget | forudsigelighed

   

  Flot og eventyrlig, men først og fremmest meget skabelonpræget og familievenlig Disney-storfilm, der tager os med hele vejen til Sydpolen, nærmere bestemt Antarktis. Her lever eventyrere og forskere livet. Paul Walkers Jerry er den unge eventyrer, der har styr på alle farerne - godt hjulpet på vej af sine nuttede slædehunde.

   

  Otte hunde ladt alene

  Men snart tvinger ekstrem storm og kulde hele holdet væk fra kontinentet, og Jerry er nødsaget til at efterlade hundene alene på isen. Spørgsmålet er, om han - iført hawaiiskjorte hjemme i varmen - kan have dette på sin samvittighed? Svaret er: Næppe.

   

  Fastlåst historie

  "Eight Below" inddrager smukt en storladen isnatur, men er allermest fokuseret på sin noget fastlåste historie centreret om en mand og hans hundefamilie. Ingen tvivl om, at hans store skisma appellerer til kernefamilier med børn i den ekstra modtagelige alder verden over, men der mangler altså bid i formidlingen.

   

  Meget forudsigeligt

  Mest af alt bliver herlighederne forudsigelige, spillet er uden udfoldelsesmulighed, og den episke musik bliver af og til dominerende. Det er egentlig en kende skuffende, at den garvede Frank Marshall ikke evner at få mere saft ud af så stort opslået en produktion som denne.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2006, USA, Drama, Eventyr, Dyr på film, 120 min.

  Dansk titel: Otte helte
  Instr: Frank Marshall Prod: Patrick Crowley, David Hoberman Manus: David DiGilio Baseret på: japansk film af Nankyoku Monogatari Foto: Don Burgess Klip: Christopher Rouse Mus: Mark Isham