Office Space (1999)

    Tre kontornussere, der hader deres job, beslutter sig for at kuppe deres frygtelige virksomhed - og dermed også deres chef.


    AT HADE SIT JOB...

    Livgivende ukonventionel amerikansk komedie, der tager røven m.m. på hverdagens trummerum. Tre fyre ansat i et kedeligt kontorlandskab har alle én ting til fælles: De hader deres job og deres chef. Men den ene dag tager alligevel den anden - lige indtil de kommer på en idé. Hvad med at fuske med regnskaberne og dermed tjene lidt ekstra? Det bør vel give en god fornemmelse...

     

    Farvestrålende portrætter

    "Office Space" er bare gennemherlig i sine farvestrålende portrætter af en røvkedelig hverdag i endnu mere røvkedelige omgivelser. I vid udstrækning spot-on i spillet (særligt birollerne) og hele tiden dygtig til at vige udenom de klichéer, der er lagt ud som faldgruber.

     

    Skævhed og idérigdom

    Skævheden og idérigdommen tilfører scenerne en enkel elegance, der smitter af på den i bund og grund meget simple historie - og det er glædeligt, at underlægnings- (og popsange-)musikken ikke stjæler billedet, men i mange sammenhænge er behageligt trådt i baggrunden.

     

    Har mistet troen

    Ron Livingston er fin i hovedrollen som Peter, der for længst har mistet enhver tro på, at hverdagen (og livet) har noget spændende at byde på. Men Stephen Root stjæler i sine scener fílmen i en fænomenal birolle bag ekstreme hinkestensbriller som firmaets "udskud", Milton. Gary Cole brillerer som den klæbrige chef, ligesom Richard Riehle er vidunderlig som kollegaen Tom.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1999, USA, Komedie, 89 min.

    Dansk titel: Kontorrotter
    Instr: Mike Judge Prod: Daniel Rappaport, Michael Rotenberg Manus: Mike Judge Baseret på: animerede kortfilm af Mike Judge Foto: Tim Suhrstedt Klip: David Rennie Mus: John Frizzell