Bottle Rocket (1996)

  Tre venner turer omkring på må og få, mens de planlægger små og lidt større røverier.


  DEBUTANT-FLAKKERI

  + PLUS: frækhed | farverigdom
  -MINUS: overgearet | ikke rigtigt morsom | konstant musik

   

  Wes Anderson debuterede her, med en anden debutant foran kameraet - Owen Wilson, som også co-skrev filmens manuskript. "Bottle Rocket" er en filmoplevelse præget af debutantens kækhed, men også af en tilsvarende overgearing og mangel på struktur.

   

  På må og få

  Tre venner turer omkring på må og få, mens de planlægger små og lidt større røverier. Det går bestemt ikke særligt godt, til gengæld kan en af gutterne glæde sig over en uventet forelskelse i en servitrice. Det hele kan næsten kun gå i en retning: Rigtigt galt.

   

  Stikker i mange retninger

  På trods af både farve,- fortælle,- og nuancerigdom udvikler Andersons debut sig meget hurtigt til en film, der stikker i alle mulige (og umulige) retninger. Først den ene vej og så den anden vej - næsten konstant holdt i simrekog af en outreret dialog og krydret med et birollegalleri til den lidt søgte side.

   

  Musikalsk tæppebombardement

  Mest "nuttet" og samtidig jordbundet er omtalte forelskelse mellem Luke Wilsons Anthony og Lum Cavaros' Inez: Her er sprogbarrieren engelsk/spansk medvirkende til, at flirten får fine nuancer. Resten af handlingen er både overstadigt pjattet og dybest set temmelig uinteressant - tynget yderligere af et sandt tæppebombardement af særligt pop- og rockmelodier.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1996, USA, Komedie, Krimi, 91 min.

  Dansk titel: Bottle Rocket
  Instr: Wes Anderson Prod: Polly Pratt m.fl. Manus: Owen Wilson, Wes Anderson Foto: Robert D. Yeoman Klip: David Moritz Mus: Mark Mothersbaugh
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation