Soldier Blue (1970)

    Efter et drabeligt indianerangreb må en ung kvinde og en overlevende soldat søge mod sikkerheden i farligt territorium.


    KOMISK FUNDERET WESTERN

    Flot fotograferet western, der dog i mange henseender er gået i (genre)glemmebogen. "Soldier Blue" slås an med en uinteressant og håndtam titelsang og går så ellers direkte i flæsket på de vilde amerikaneres møde med de hvide. Som eneste overlevende efter dén tur står nu kvinden Cresta og soldaten Honus i vildmarken.

     

    Må trodse farerne

    De må klare sig, så godt som de kan - målet er det nærmeste fort, hvor de kan søge dækning. Men indtil de er nået så langt, må de trodse farerne. Her hjælper det dog, at Cresta kan tale "indiansk"; det har hun lært sig i tiden som ufrivillig hvidslave hos en indianerstamme.

     

    Gumpetungt forudsigelig

    Samspillet mellem Candice Bergen og Peter Strauss i de to altdominerende hovedroller har bestemt sine momenter, men den uundgåelige rejse fra "ad-bad-pige/drengelus" til erotisk omfavnelse er kikset og gumpetungt forudsigelig.

     

    Pleasence lyser op

    En mærkværdigt fejlcastet underlægningsmusik slår ofte en scenes ellers uladede stemning helt ud af kurs, så fx en helt almindelig situation tager form som en farce. Donald Pleasence er det herligste kort på hånden i sin entré som ikke helt stueren omrejsende i lyssky affærer.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1970, USA, Western, Drama, Komedie, Romantik, 115 min.

    Dansk titel: Soldier Blue
    Instr: Ralph Nelson Prod: Gabriel Katzka m.fl. Manus: John Gay Baseret på: roman af Theodore V. Olsen Foto: Robert B. Hauser Klip: Alex Beaton Mus: Roy Budd