L.A. Takedown (1989)

  En gruppe professionelle bankrøvere, der også er blevet mordere, jages gennem Los Angeles af den selvsikre betjent Vincent Hanna.


  FESEN TV-ACTION

  Med denne på mange måder lattervækkende vaklende tv-actionfilm serverede genremesteren Michael Mann lidt af en kvalitetsmæssig mavepuster. Baseret på eget manuskript sender Mann os ud i Los Angeles (natte)liv, hvor en gruppe bankrøvere jages. På deres vej har de endda myrdet en stribe sikkerhedsfolk.

   

  Kvaliteten daler

  "L.A. Takedown" byder med sit potente anslag egentlig op til ret passabel action, men det står nærmest ligeså hurtigt klart, at kvaliteten er dalende - stort set før opening credits - som optræder så sent som 7 minutter inde i handlingen.

   

  Øresønderrivende musik

  Et af de helt store problemer for tv-filmens troværdighed er det alt andet end prangende skuespil. Nærved alle replikker udveksles, som var de læst op af eleverne i 5.B på et skoleteater. Læg hertil en øresønderrivende og nærved konstant underlægningsmusik, hvor det helt store "boost" angivelig skal komme fra seje rocknumre: Kvælende!

   

  (Ufrivilligt) komisk

  Udvalgte actionscener har en (meget) lille snert af Manns dygtighed og idérigdom, men sammenlignet med hans store produktioner står "L.A. Takedown" som en gusten svipser, som man næsten kan mistænke for at være en art komisk blik på det hele, men desværre nok mest af alt ufrivilligt komisk.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024