The Next Three Days (2010)

    Da konen havner i fængsel for et mord, hun ikke har begået, sætter hendes mand egenhændigt gang i en storstilet aktion for at få hende listet ud ad bagdøren.


    HØJSPÆNDT

    I store træk usandsynlig men samtidig også højspændt underholdende thriller, der udvikler sig mod alle tiders flugtklimaks i rigtig amerikansk indpakning.

    En grim overraskelse
    Gymnasielærer-familiefaderen John Brennan får sig noget af en overraskelse, da hans kone pludselig bliver hentet af politiet og plantet på livstid i fængsel.

    Fængsel på livstid
    Tilbage står han med en lille krøltop og et langt ansigt: konen er uskyldig, men der er ikke mere at gøre via retssystemet: alle beviser peger på hende.

    Storstilet aktion
    Men John giver ikke op så let, og efter at have fået gode råd af en udbryderkonge (Liam Neeson) går han ellers i gang med at planlægge en storstilet flugtaktion, helt på egen hånd.

    Krudt i røven
    Filmen har krudt i røven og forfører på det. Ikke mange øjeblikke er overladt til dybere vejrtrækning, fremdriften er stærk og udpræget underholdende.

    Gennemført set up
    At begivenhederne ind imellem er lovligt usandsynlige og i øvrigt ofte svøbt i stemningsmusik æder man nemmere i det flot gennemførte set up, hvor den lange spilletid ikke bliver irriterende.

    Overfladiske roller
    Skuespillet er pænt men overfladisk: ingen af rollerne stikker særlig dybt, men det er heller ikke filmens mission.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, USA, Frankrig, Thriller, Drama, Romantik, 133 min.

    Dansk titel: The Next Three Days
    Instr: Paul Haggis Prod: Olivier Delbosc, Paul Haggis, Marc Missonnier, Michael Nozik Manus: Paul Haggis Baseret på: fransk film af Fred Cavayé & Guillaume Lemans Foto: Stéphane Fontaine Klip: Jo Francis Mus: Danny Elfman