The Cable Guy (1996)

  En særdeles nærgående kabel-tv-mand helmer ikke, før han får sin vilje og mere eller mindre tvinger et "venskab" ned over en kunde.


  SPRØD KOMIK

  En af Jim Carreys bedste komiske roller: "The Cable Guy" er en gummiansigts-klassiker, hvor man ikke kan lade være med at klappe i hænderne over Carreys energiske originalitet.

  Læspende kabelmand
  Han spiller den læspende kabel-tv-installatør, der invaderer sine sagesløse kunders liv, herunder Steven Kovacs, der bare lige vil have signalet justeret. Kabelfyren insisterer på sin helt særlige facon: De to skal være bedste venner, og Kovacs har nærmest ikke noget valg.

  Decideret terror
  Så snart Kovacs vælger at sige kabelinstallatøren imod, kan det nok være, at terroren begynder. Nu er der ingen grænser for, hvad den kompromisløse installatør kan finde på.

  God energi
  Ud over den helt igennem veloplagte præstation af Jim Carrey er filmen båret af en god energi i det tiltagende vanvittige plot. Ikke at historien grundlæggende er dybt original, men komedien fungerer på sine egne helt særlige præmisser - således også, når overdrivelserne banker på for at fremme forståelsen. Med kæk og genretypisk musik af John Ottman.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022