Hijack (1998)

    Slemme bøller kidnapper og styrer et tog i høj fart. Om bord er en højprofileret senator - og heldigvis en lovhåndhæver.


    SNORLIGE KURVER

    Det er bestemt ikke, fordi "Hijack" byder på nogen fornyelse af actionthrilleren, men direkte-til-video-produktet er alligevel overbevisende stykket sammen, og for ganske enkle midler.

     

    Terrorister på skinner

    Jeff Faheys Eddie Lyman er med om bord på dét tog, der snart skal vise sig at være kidnappet af en gruppe militante ekstremister. De vil gøre det af med den (sorte) senator, der er på toget, og allerhelst tage en frygtelig masse uskyldige med i faldet - ved at lade en bombe gå af i storbyen!

     

    Styr på bagmænd og bøller

    Terroristerne er dog ikke forberedte på Lymans tilstedeværelse. Han er nemlig agent med styr på at få skovlen under bagmænd og bøller - og har tilmed sin forlovede med på toget som en  af senatorens rådgivere.

     

    I høj fart

    Det meste af handlingen udspiller sig til togs om aftenen. For at gøre det enkelt, er persiennerne blændet ned, og faktisk virker illusionen om at være på skinner i høj fart udmærket. Det skyles selvfølgelig også de helt reelle udendørsskud af toget.

     

    Klare linjer

    Der er trukket meget klare linjer op mellem god/ond, og skurkene skyder hellere end gerne, før de smiler - når bare endnu et terror-offer er en realitet. Spændingen holder egentlig helt i mål, og man lever med det middelmådige video-snit og den enerverende underlægningsmusik som en del af pakken.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, USA, Action, Thriller, Tog på film, 94 min.

    Dansk titel: Hijack
    Instr: Worth Keeter Prod: Ashok Amritraj, Andrew Stevens Manus: Steve Latshaw Foto: Doyle Smith Klip: Brett Hedlund; Lewis Schoenbrun Mus: David Wurst; Eric Wurst
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation