Elephant Song (2014)

    En psyikater havner på dybt vand, da han under en samtale med en ung mand erfarer, at alt åbenbart er vendt på hovedet.


    FORTÆTTET KAMMERSPIL

    Velspillet og i perioder sitrende intenst drama, hvor man tydeligt mærker den direkte kobling til teatret. "Elephant Song" er nemlig skrevet af Nicolas Billon og er baseret på hans eget teaterstykke af samme navn.

     

    Én og samme lokalitet

    Filmen foregår i vid udstrækning i én og samme lokalitet, nemlig psykiateren Dr. Lawrences kontor. Denne Dr. Lawrence er – muligvis – forsvundet, i hvert fald er hans vikarierende psyikaterkollega, Bruce Greenwoods Dr. Greene, godt i gang med at rede trådene ud.

     

    Svær at læse

    Derfor kalder han den psykiatriske patient, Xavier Dolans Michael Aleen, ind til samtale – men denne samtale bliver på ingen måde ren rutine, og snart havner Dr. Greene i en affære, han kan have svært ved at bunde i, for Aleen er endog meget svær at læse.

     

    Ikke kvælende teatralsk

    Filmen vinder på, at den aldrig bliver kvælende teatralsk, hvad man ellers sagtens kunne have frygtet med dén direkte teater-til-film-metode, som instruktør Charles Binamé har valgt.

     

    Forskellige temperamenter

    Succesen bunder primært i to særdeles fremragende præstationer af Bruce Greenwood og Xavier Dolan – på hver deres side af psykiater-skranken, og med meget, meget forskellige temperamenter.

     

    Magi og mystik

    Det er, hvor temperamenterne mødes, at der opstår både magi og mystik i den tiltagende betændte (og en kende mystiske) historie. Magien forstærkes i meget høj grad af det faktum, at der stort set ingen underlægningsmusik er.

     

    Tilspidset situation

    Catherine Keener er glimrende i birollen som sygeplejersken Susan Peterson, der omsorgsfuldt forsøger at træde til i den tilspidsede situation mellem psykiateren og hans "vikar"-patient (eller er det omvendt..?)



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Drama, 110 min.

    Dansk titel: Elephant Song
    Instr: Charles Binamé Prod: Lenny Jo Goudreau, Richard Goudreau Manus: Nicolas Billon Baseret på: skuespil af Nicolas Billon Foto: Pierre Gill Klip: Dominique Fortin Mus: Patrice Dubuc, Gaëtan Gravel
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation