Evasive Action (1998)

    Farlige fanger fragtes med tog til et fængsel. De får kontrol over toget – og det kan meget vel løbe løbsk ind mod storbyen.


    TERROR PÅ SKINNER

    Altid godt med en god gang jern mod jern – og det er "Evasive Action" garant for: En gruppe farlige fanger skal fragtes til et nyt fængsel, og det skal foregå med tog. Fangevognen er koblet på et almindeligt passagertog, og der går ikke lang tid, før banditterne (ført an af Roy Scheiders Enzo Marcelli) har kontrol over skinnerne.

     

    Meget kan gå galt

    Meget kan gå galt i høj fart, især når mordere og lignende på fri fod vil gå endog meget langt for at bevare deres nyvundne frihedsstatus. Så betyder det mindre, om der ryger et par betjente eller civile i farten, og det kan bl.a. blive farligt for en halvstor pige, der rejser alene.

     

    Ferm og adrenalin-pumpende

    Bestemt ikke præget af den store originalitet, men alligevel med ganske ferm og adrenalin-pumpende action med dygtigt koreograferede tog-i-høj-fart-actionscener. Her sørger Roy Scheider også for en vitaminindsprøjtning til skurke-troværdigheden som den sammenbidt selvbestaltede skurkeleder, Enzo.

     

    Over det forventelige

    Af en direkte-til-video-produktion at være er "Evasive Action" faktisk både underholdende, professionel og teknisk duelig langt over det forventelige. Så lever man lettere med klichéer, musikunderlægning og usandsynligheder, der står på nakken af hinanden. Clint Howards super-vanvittige skurk Hector Miller fyrer i øvrigt en "perlerække" af filmcitater af undervejs, herunder "Here's Johnny!"



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, USA, Action, Thriller, Fængselsfilm, Tog på film, 91 min.

    Dansk titel: Evasive Action
    Instr: Jerry P. Jacobs Prod: Ashok Amritraj, Andrew Stevens Manus: Tripp Reed Foto: Ken Blakey Klip: Lewis Schoenbrun